Jun 26

Nagelstyliste; creatief en dankbaar, maar ook erg gevaarlijk!

Werken als nagelstyliste is populair. Jaarlijks komen er veel nagelstylistes bij in Nederland. Het is dan ook een erg leuk en creatief beroep. Je creëert de mooiste nagels met verschillende lakjes, stempels en stickers. Daarnaast is nagelstyliste ook een dankbaar beroep. Je geeft je klanten nagels die gezien mogen worden. Je verlengt nagels, camoufleert afgekloven nagels of verstevigt zwakke nagels. Helaas is werken als nagelstyliste ook erg gevaarlijk en slecht voor je gezondheid.

Tijdens een behandeling komen er namelijk erg veel gevaarlijke stoffen vrij. Het vijlen van gel en acrylnagels veroorzaakt fijnstof die in de lucht blijft hangen. Dit kan irritaties veroorzaken aan de ogen en de huid. Het inademen van deze fijnstof is schadelijk voor de luchtwegen. Het verhoogt de kans op longkanker met 20%. Ook de dampen die vrijkomen bij het werken met acrylnagels kunnen irritaties veroorzaken aan de ogen en de huid en zijn schadelijk voor de luchtwegen.

beautyline nagel afzuiger

Natuurlijk wil je een zo schoon mogelijke werkplek creëren voor je klanten, maar ook je eigen gezondheid is erg belangrijk. Er zijn verschillende filters en afzuigsystemen op de markt die de lucht zuiveren. Zo ook de Beauty Line Nagelafzuiger van Miyachi. Dit afzuigsyteem zuiver 99,97% van de vervuilde lucht en is de enige nagelafzuiger dat voldoet aan de door autoriteiten opgelegde eisen en wetgeving die vereist zijn aan uw werkomgeving. De Beauty Line heeft drie filters voor gegarandeerde zuivering. De pre-filter houdt de grote stofdeeltjes tegen, de particle filter de kleinere deeltjes en de gasfilter beschermt tegen de schadelijke dampen. Hierdoor heeft het apparaat een langere levensduur en een gegarandeerde functionaliteit.

Het nail station heeft een zeer laag geluidsniveau en is gemakkelijk te gebruiken en onderhouden. De Beauty Line is direct klaar voor gebruik. Dankzij de wieltjes en de flexibele arm is het gemakkelijk te verplaatsen en heeft het het beste bereik.

SlendersBeauty is exclusief distributeur van de Beauty Line nagelafzuiging.

Dec 13

Fijnstof is veel gevaarlijker dan gedacht

fijnstofWanneer men langdurig aan fijnstof wordt blootgesteld kan dat levensgevaarlijk zijn. Dit geld ook bij blootstelling aan fijnstof in lage concentraties. De Europese norm van 25 microgram fijnstof per kubieke meter is dodelijker dan gedacht. Uit Europees onderzoek dat door de Universiteit van Utrecht werd gecoördineerd blijkt, dat fijnstof ook ver onder de norm van 25 miligram per kubieke meter al dodelijk is.

Het onderzoek

Afgelopen maandag werd er in het Britse medische tijdschrift The Lancet vermeld dat er 13 Europese landen aan het onderzoek hebben meegewerkt. Er werden in 22 gebieden metingen gedaan, waardoor de blootstelling aan luchtverontreiniging op de huisadressen van ruim 360.000 deelnemers in kaart gebracht kon worden.

Verband tussen sterfte en luchtverontreiniging

Door het onderzoek kon het verband tussen luchtverontreiniging en sterfte geanalyseerd worden. Er werden al nadelige gezondheidseffecten geregistreerd onder 15 microgram fijnstof per kubieke meter. Een groot gedeelte van de Europese bevolking woont in gebieden waar de uitstoot rond de 15 microgram ligt.

Bron: Kassa